eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

A Facebook a lájkszámláló megszüntetését tervezi

A szándékra több jel is utal, és az emberek egyelőre pozitívan fogadták az ötletet.

A Facebook hamarosan elrejtheti a hírfolyamban megjelenő posztok lájkszámlálóit, hogy megvédje felhasználóit az irigységtől és az öncenzúrától. A lépés után mások bejegyzéseinél egyáltalán nem lehetne látni, hányan kedvelték - írja a 24.hu.

Ezzel a lájkvadász posztok értelmüket vesztenék,

és jelentős nyomást venne le azokról a felhasználókról, akik túl nagy feneket kerítenek tartalmaik lájkmennyiségének. A lájkszámláló elrejtése még nem hivatalos, és könnyen lehet, hogy végül mégsem lépi meg ezt a merész húzást a Facebook.

A szándékra utaló jeleket egy fejlesztő szúrta ki a közösségi oldal androidos mobilappjának forráskódjában, de még ez is csak annyit enged sejtetni, hogy a Facebook egy belsős tesztkört tervez. A TechCrunch kérdésére

a Facebook elárulta, hogy valóban gondolkodnak a lájkok elrejtésén,

de ez nem jelenti azt, hogy már végleg döntöttek volna az ügyben.

A közösségi oldal célja ezzel az lenne, hogy a felhasználók ne egymás posztjaihoz hasonlítva, a lájkok alapján határozzák meg saját tartalmaik értékét.

Az Instagramon pozitívan fogadták az ötletet,

és több mint hét országban tesztelik hónapok óta, hogyan hat a felhasználókra, ha a fotók alatt nem jelenik meg, hány embernek nyerte el a tetszését. Még kérdéses, hogy világszerte bevezetik-e majd az újítást, egyelőre annyit tudhatunk, hogy nagyban folyik a tesztelés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×