eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Nyitókép: Pixabay

Tornádó alakult ki Fejér megyében

A felhőtölcsérből alakult tornádó hétfő kora délután bukkant fel a Velencei-tó nyugati partjától nem messze.

Egy fejlődő, ámbár teljesen ártalmatlan gomolyfelhőből egy kisebb tornádó nyúlt alá, és kavarta fel a port - írja az Időkép.

Igaz a vele járó csapadék szinte el sem érte a földfelszínt, de a felhőtölcsér talajt ért, ezzel kimerítve azt, hogy mi számít tornádónak. A különleges eseményt a lokálisan kialakuló konvergenciának (összeáramlás) tudták be. A tornádó élettartama nem lehetett több pár másodpercnél.

A térségben több felvétel is készült. A szemfüles észlelők fotói itt tekinthetők meg.

(Nyitóképünk illusztráció)

Címlapról ajánljuk
Ömlik a támogatás az agráriumba: évi 160 milliárd forinttal bővülhet az ágazat jövedelme

Ömlik a támogatás az agráriumba: évi 160 milliárd forinttal bővülhet az ágazat jövedelme

Nagy érdeklődés kíséri az augusztusban kiírt agrár- és vidékfejlesztési pályázatokat – mondta a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár az MBH Bank szakmai rendezvényén. Az ágazatba döntően hazai társfinanszírozással mintegy 1500 milliárdos fejlesztési forrás kerül 2027-ig, ezzel a számítások szerint évi 150-160 milliárd forint jövedelembővülés érhető el.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×