eur:
392.23
usd:
362.43
bux:
72089.52
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: YouTube/Kálló Péter

Ébresztő: képernyőre tette a CNN a szellős Debrecent

Komoly hasznot hozhat, hogy a CNN Debrecent ajánlja azoknak az utazóknak, akiknek elege van a tömegturizmusból. A magyar város Aberdeen, Malmö és Bern mellett került fel az amerikai hírcsatorna utazási mellékletének 20-as listájára.

Debrecen kiváló lehetőség azoknak a turistáknak, akik Budapestnél kevésbé zsúfolt magyar városba látogatnának – így ajánlja a CNN a hajdú-bihari megyeszékhelyt. A hírcsatorna olyan európai úti célokról készített 20-as listát, amik mentesek a tömegturizmustól. A CNN utazási melléklete lenyűgőzőnek nevezi a debreceni nagytemplomot, kiemeli az Arany Bika szállót és a fürdőket. Ezzel a hajdúsági város felkerült a világ turisztikai térképére – mondta Kiss Róbert Richárd, az InfoRádió turisztikai szerkesztője.

"Nem tartom véletlennek, hogy kiválasztották a CNN munkatársai Debrecent, a város ugyanis egyre többet tett azért, hogy felkerüljön a turisztikai térképre. A minősége sokat javult az utóbbi időben,

nyugodtan eltölthetünk itt pár napot, és nem okoz majd csalódást semmi sem."

Kiss Róbert Richárd szerint a CNN ajánlása már idén nyáron hasznot hozhat Debrecennek, így Budapest és a Balaton mellett e vidéki városba is nagyobb számban érkezhetnek külföldi turisták.

"Amint a CNN-en megjelent a lista, máris kapott egy belföldi propagandát a város, hiszen most is erről beszélgetünk. Rengetegen rákerestek az interneten Debrecen nevezetességeire azok közül, akik látták, hallották ezt a híradást. Ezért már ebben a nyári szezonban is érezhetően megnőhet az érdeklődés a város iránt."

Debrecenben tavaly 418 és fél ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták, ez 44 ezerrel több, mint egy évvel korábban,

ami helyi rekordnak számít. Ám jócskán elmarad a főváros 10 millió vendégéjszakájától, ami a lakosságszámhoz mérve is kiugró eredmény. Hiszen míg Budapesten 10-szer többen laknak, mint Debrecenben, a turizmusa 25-ször jobban teljesít.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Így indult Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megbeszélése – videó

Így indult Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megbeszélése – videó

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kremlben fogadta Orbán Viktort, ahol sajtónyilvánosan váltottak egymással néhány szót.

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×