eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Fürdőzők a balatonmáriafürdői strandon 2015. július 7-én. Az országos tiszti főorvos július 4-től július 8-án éjfélig hőségriadót rendelt el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.
Nyitókép: MTI/Varga György

Kiderült, mi vár ránk a hidegfront után

A hidegfront után ismét melegszik az idő a következő napokban. Sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek csak záporok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn elsősorban az ország északkeleti harmadában van esély kisebb záporok kialakulására. A leghidegebb órákban 16-21 fok lesz. Napközben 28-32 fokig melegszik a levegő.

Kedden főként északkeleten alakulhatnak ki elszórtan záporok. A minimumhőmérséklet 14-19, a maximumhőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű.

Szerdán és csütörtökön napos időre lehet számítani. Szerdán és csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18,

a legmagasabb hőmérséklet szerdán 26 és 33, csütörtökön 29 és 33 fok között valószínű.

Pénteken derült, napos, száraz idő lesz. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 30-33 fokig melegszik a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 33 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap gomolyfelhős napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21, vasárnap 16-21 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 30 és 34 fok, vasárnap 30-35 fok között alakulnak.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×