eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Elszemtelenedtek a vaddisznók a lakótelepen

Lépnie kellett az önkormányzatnak.

Miután több lakossági bejelentés is történt vaddisznóészlelésről az utóbbi időben az inotai Készenléti-lakótelepről, az önkormányzat felkérésére a Bátorkő Vadászati Egyesület vadriasztó és -távoltartó szerrel kente be a városrész több fáját, hogy ideiglenesen orvosolják a problémát – számolt be a Veol.hu.

Az önkormányzat ultrahangos vadriasztókat is kihelyeztet, ezzel is biztosítva az ott élők nyugalmát. A hivatal munkatársa szerint a helybéliek is sokat tehetnek a vaddisznók lakott területre szoktatása ellen. A vadállatok ugyanis elsősorban a megfelelő búvóhely, valamint a vonzó víz- és táplálékforrások miatt jelennek meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×