eur:
394.78
usd:
366.9
bux:
71589.12
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Kamp-Lintfort, 2018. július 27.39 Celsius-fokot mutat a hőmérő higanyszála egy napraforgóföldön az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Kamp-Lintfortban 2018. július 27-én. A német meteorológiai szolgálat, a DWD hőségriadót rendelt el az ország nagy részében. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)
Nyitókép: Sascha Steinbach

Brutális napok jönnek, kiadták a vészjelzést

Először a déli és a keleti területeken, szerdára pedig már az egész országban tombol majd a kánikula, napközben 34 fokig is forrósodhat a levegő. Mivel a napi középhőmérséklet is 25 °C felett valószínű, kiadták a figyelmeztetést.

Hétfőn napos idő lesz kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél a Dunántúl északi felén megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között várható.

Kedden is sok lesz a napsütés, legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű.

Szerdán durvul a helyzet

A déli, délkeleti szél megélénkül, az északnyugati megyékben meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. (OMSZ)
A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. (OMSZ)

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×