eur:
395.09
usd:
367.05
bux:
71504.39
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Nem olyan egészséges a sonka, mint sokan hiszik

A húsvéti túlzott ételfogyasztás veszélyeire hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának főiskolai docense. A szakember szerint ilyenkor is figyelni kell a mértékletességre.

Abból lehet baj, ha túlesszük magunkat, egy gyomorrontást is könnyen össze lehet így szedni, "ha nem tudjuk a határt" – mondta az InfoRádiónak Lichthammer Adrienn. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának főiskolai docense óva inti azokat, akiknek gasztroenterológiai betegség vagy cukorbetegség miatt diétáznia kell, vagy speciális étrendre van szükségük. Hangsúlyozta, hogy a speciális étrendet az ünnepek miatt sem szabad megszegni.

Az alkoholfogyasztásról Lichthammer Adrienn elmondta:

kiskorúakat és az autóval közlekedőket egyáltalán ne kínáljunk alkohollal.

Az alkoholos italok keverését sem javasolja a szakember, mert ennek is lehet tünete. Akármennyit semmiből – így az egészségesnek tekinthető tojásból és sonkából – sem lehet fogyasztani. A húsvéti füstölt sonkának jelentős zsírtartalma van, ráadásul kifejezetten sós, fűszeres, füstölt, pácolt húskészítmény, ezek nem a legelőnyösebb tulajdonságok. A mértékletességet tartsuk szem előtt – fogalmazott Lichthammer Adrienn.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×