eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Megnyílt a föld az Egri vár alatt!

Szombaton megnyílik a látogatók előtt az Egri vár megújított kazamatarendszere, ahol egy különleges kiállítás jött létre „Lőporfüst kövek között..." címmel.

Az új, interaktív, multimédiás tárlat hangulata magával sodorja az embert: Eger várának híres, titkos földalatti folyosóin és a kazamatarendszer termeiben fedezhetjük fel a történelem dicső epizódjait, az egri legenda részleteit, ötvözve a XXI. századi multimédiás tartalommal.

A várbéli, földalatti világban évszázadok óta nem látott tereket is bejárhatunk.

„Az Egri vár és erődrendszer turisztikai attrakciófejlesztése" című, nemrégiben zárult, 2,1 milliárdos beruházásnak köszönhetően a kazamata-rekonstrukció mellett felépült a vár legmagasabb pontja, a Szép-bástya, megújult a Török kert, elkészült a várfalsétány és egy sor más fejlesztés, melynek nyomán a Dobó István Vármúzeumban méltó módon mutatják be az Egri vár XVI. századi történetét, a végvári vitézek életét és eszközeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×