eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Lenyúzták anyjuk bőrét és megették

Az állatvilág egyik legfurább táplálkozási módját sikerült lencsevégre kapniuk a BBC filmeseinek. A felvételen egy féreg alakú lény, a Gymnophiona látható, amint meglehetősen sajátos módon táplálja kicsinyeit, megengedve nekik, hogy lenyúzzák és felfalják a bőrét - adta hírül a csatorna.

A Gymnophiona nőstény egyedeinek megvastagodik a bőre és tápanyaggal telítődik, amikor a kicsinyeit várja. A kicsinyek pedig tépőfogakkal rendelkeznek, hogy lenyúzzák, majd felfalják a bőrdarabkákat.

A BBC filmeseinek a kétéltűek szokatlan étkezési szokásait egy olyan kameraház megépítésével sikerült rögzíteniük, amely a Gymnophiona nedves földalatti búvóhelyére emlékeztet.

A stábnak, amely többször próbálkozott, hogy rögzítse a kívánt képsorokat, nem kis türelemre volt szüksége.

A Gymnophiona-kicsinyek ugyanis háromnaponta, leginkább éjszaka, mindössze tíz percen át táplálkoznak anyjuk bőrével.

A felvételt a BBC One Life in Cool Blod (Élet hidegvérrel) című műsorában vetítik.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×