eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Békeaktivista lenne Oszama bin Laden fia

Békeaktivista szeretne lenni, és Angliában telepedne le Oszama bin Laden terroristavezér egyik fia, Omar, aki az al-Kaida kiképzőtáborát is megjárta.

A 27 éves Omar bin Laden és majdnem kétszer idősebb felesége, Jane Felix-Browne már be is adta a vízumkérelmet a kairói brit nagykövetségre - jelentette a Mail on Sunday című lap.

A házaspár az észak-angliai Cheshire grófságba költözne, Felix-Browne házába. Omar bin Laden egykoron al-Kaida-táborban tanulta a terrorizmust, de szakított a szélsőséges eszmékkel, és feleségével együtt békeaktivistaként szeretne tevékenykedni. A vízumot meg is kaphatja, ha hivatalos dokumentumokkal igazolja, hogy elvált korábbi feleségétől.

A pár Egyiptomban él, és nemrégiben gyerekük született egy béranyától. A Bin Laden család hevesen ellenezte a frigyet, és a brit sajtó tavaly év végén már a válásról cikkezett. "Nem voltam felkészülve rá, hogy a férjemet akár meg is ölhetik, csak azért, mert velem van" - nyilatkozott akkor Felix-Browne.

Az 57 éves angol asszonynak ez a hatodik házassága. 2006 őszén ismerkedett meg Omar bin Ladennel, amikor az egyiptomi piramisoknál járt. Férje a terroristavezér tíznél is több fia közül a negyedik, már hat éve nem tartja a kapcsolatot az apjával.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×