eur:
397.78
usd:
359.25
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

A karácsony előtti hét mindenre jó, csak a munkára nem

Tíz nappal karácsony előtt a dolgozók sokasága fejezi be a munkát. Ez nem azt jelenti, hogy hétfőtől szabadságra mennek, csupán azt, hogy az ünnepek előtti utolsó héten már nem csinálnak semmit.

Nagy-Britanniában egy kutatás kimutatta, hogy a karácsony előtti utolsó héten csökken a dolgozók stressz-szintje, növekszik a munkahelyi ugratások száma, ezzel egy időben pedig egyre hullámzóbb a munkavállalók produktivitása.

Mindez nagyon egyszerűen magyarázható: a dolgozók, bár ilyenkor is bemennek a munkahelyükre, szinte semmit nem csinálnak.

Látszólag eleget tesznek ugyan a reggeltől délután ötig tartó szokásoknak, mégis ilyenkor valahogy hosszabbak az ebédszünetek, több pletykát tud meg az ember a kollégáiról és egyre többen ugranak ki egy rövid időre a munkahelyükről, hogy gyorsan megvegyenek valamit.

Ilyenkor minden harmadik ember mentálisan kikapcsol, munkaadója szempontjából ez olyan, mint ha ott sem lenne.

Az emberek, ha bent is vannak az irodában, vagy a következő évi nyaralásukat tervezik, vagy az előző esti kiruccanást pihenik ki, ugyanis az is kimutatható, hogy decemberben az emberek lazábban élik életüket és több szabadidős programot iktatnak be.

A munkahely az információforrások és a telefon elérhetősége miatt arra is kiváló, hogy az ember megszervezze következő partiját.

Sokan gondolják úgy: most kell megtervezni a januári síelés helyszínét, vagy ilyenkor kell az internetes csomagküldő szolgálatok kínálatát átböngészni.

Egy felmérésből kiderült az is, hogy a harmada azoknak, akik dolgoznak a jövő héten, már előre tervezik, hogy legalább egyszer később mennek be a munkahelyükre.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×