eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kiábrándult a sztárrendező Hollywood három zsenijéből: "Lustává tette őket a világhír"

Élesen kirohant Hollywood három legnagyobb zsenije ellen minden idők egyik legsikeresebb rendezője. Francis Ford Coppola szerint Robert De Nirót, Al Pacinót és Jack Nicholsont lustává tette a világhír.

Az ötszörös Oscar-díjas Coppola Hollywood mindhárom zsenijével dolgozott együtt: Al Pacinót és Robert De Nirót a Keresztapában, Jack Nicholsont a Terrorban rendezte.

"Pacino és De Niro is kezdő volt, amikor megismertem; akkor még mindketten fiatalok és bizonytalanok voltak. Pacino ma dúsgazdag - valószínűleg azért, mert csak keresi a pénzt, de nem költi; berakja a matracba. De Niro is valóságos üzletbirodalmat épített fel; gazdag és befolyásos lett" - mondja ma, amikor már mindhármukból teljesen kiábrándult.

A jolly joker és a nagykutyák

Nicholson ismeretségük kezdetén olyan volt, mint egy jolly joker. "Megvan benne minden, ami kell: intelligens, ráadásul a nagykutyákkal is megtalálta a közös hangot. De nem hiszem, hogy ma még akarnak-e elérni bármit is" - tette hozzá.

Coppola a New York Daily Newsnak nyilatkozott a három sztárról, akik közül egyik sem akarta kommentálni a 68 éves rendező szavait. Tény, hogy mindhárman elértek mindent, amit Hollywoodban lehet: a 64 éves Robert De Niro kétszer kapott Oscar-díjat, és még négyszer jelölték; a 67 éves Al Pacinónak nyolc jelölése és egy szobrocskája van, míg a 70 éves Jack Nicholson összesen 12 jelölésből háromszor kapta meg az Oscart.

Pacino és De Niro közösen forgatja a Righteous Kill című krimit, Nicholsont pedig legközelebb a The Bucket Listben láthatjuk majd; a fekete komédiát januártól vetítik a mozik.

Brandónak legalább voltak nehéz időszakai

"Azt hiszem, ha Robertnek nagyon megtetszene egy szerep, kész lenne harcolni érte - Jack viszont nem. Jack gazdag, befolyásos és még mindig imádják a nők - egyre jobban hasonlít Marlon Brandóhoz, azzal a különbséggel, hogy Marlonnak voltak nehéz időszakai is."

Az utóbbi időben egyébként Coppola is kevesebbet rendez, inkább produceri szerepet vállal, például lánya, Sofia Elveszett jelentés és De Niro Jó pásztor című filmjében. Sok időt és energiát fordít kaliforniai szőlőskertjére és belize-i, valamint guetamalai szállodáira.

Utolsó mozifilmjét, az Esőcsinálót tíz éve forgatta, a következő, a Youth Without You decemberben kerül a mozikba. Befejezte a Tetro forgatását is, ebben a 38 éves Javier Bardem játssza a főszerepet.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×