eur:
394.54
usd:
354.73
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Az orvosok mérgezik az időseket?

Egy ausztráliai vizsgálat szerint sok idős ember kap olyan dózisban gyógyszert, amely már ártalmas számára.

Ausztráliában 400 ezer olyan 70 év feletti ember adatait vizsgáltak meg, akik számára az elmúlt két évben legalább egy alkalommal felírt az orvosuk valamilyen gyógyszert.

Kiderült, hogy lett volna olyan alternatív gyógymód, amely biztonságosabb az idősek számára.

A készítményekben ugyanis gyakran vannak olyan anyagok, amelyek álmosságot, bágyadtságot idéznek elő. Sok idős emiatt esik el, és töri el a csontját.

Más gyógyszerek mellékhatása olyan erős lehet az időseknél, hogy az sokkal károsabb számukra, mint az alapbetegség, amelyet gyógyítani igyekeztek.

A tanulmányt készítő Dél-Ausztráliai Egyetem kutatói rámutatnak: az orvosoknak oda kellene figyelniük arra, hogy amikor csak lehet, kerüljék a gyógyszeres kezelést, és más gyógymódokat találjanak.

Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×