eur:
394.53
usd:
354.34
bux:
72711.44
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Fárasztja a sok e-mail? Nincs egyedül!

A dolgozók több mint egyharmada "e-mail stresszben" szenved, vagyis zavarja őket az a rengeteg elektronikus levél, amelyet kapnak munkahelyükön - mutatta ki egy felmérés.

Két skóciai egyetem munkatársai közel 200 ember megkérdezésével mérték fel a munkahelyi e-mailezési szokásokat.

A megállapítások szerint a dolgozók fáradttá, frusztrálttá válnak, és kevesebbet dolgoznak az érkező e-mail áradattól.

A dolgozók 34 százaléka negyedóránként ellenőrzi e-mail fiókját, míg a megkérdezett 64 százaléka válaszolta azt, hogy óránként legalább egyszer megnézi, milyen új üzenetei érkeztek.

Egy ellenőrző program azonban azt mutatta ki, hogy ennél gyakrabban olvassák e-mailjeiket az emberek munkahelyükön. Van olyan dolgozó, aki óránként negyvenszer nézi meg levelesládáját számítógépén.

A dolgozók 34 százaléka stresszes attól, hogy a nagy mennyiségben kapott elektronikus levelekre azonnal válaszolni kell, míg további 28 százalék mondta, hogy belehajszolja magát a válaszüzenet írásába. Mindössze a megkérdezettek 38 százaléka vár legalább egy napot, mielőtt válaszol egy e-mailre.

A női dolgozók nagyobb nyomást éreznek a válasz írására, mint a férfiak.

A kutatás egyik vezetője, Karen Renaud szerint külön időt kellene szánni a levelek megválaszolására, így csökkenthető lenne a szorongás.

Címlapról ajánljuk

Már áll a mobilgát Szentendrén, ahol pénteken 7 és fél méternél tetőzhet a Duna

A hét elején 300 ezer homokzsák érkezett a Pest vármegyei városba, ahol önkéntesek jelentkezését várják a szükséges árvízvédelmi munkák elvégzésére. Hétszáz centiméter feletti vízállás esetén több utca is víz alá kerülhet Szentendrén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×