eur:
394.47
usd:
354.59
bux:
0
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

"Mindegy, hogy mit eszünk, csak mcdonald'sos legyen"

A gyorséttermi csomagolású répa finomabb, mint az egyszerű papírba csomagolt, gyakorlatilag ugyanolyan répa - legalábbis a kaliforniai óvodások szerint.

Az amerikai Stanford Egyetem kutatói McDonald's étteremben vásároltak hamburgert, sült krumplit, csirkefalatokat, tejet, gyümölcslevet és répát. Az azonos minőségű termékek felét az eredeti csomagolásban hagyták, a másik felét sima csomagolópapírba vagy jelöletlen papírpohárba tették.

Ezután 63, három és öt év közötti óvodással megkóstoltatták a mintákat, és azt kérdezték: melyik a finomabb a kettő közül? Minden esetben a mcdonald's-os csomagolású termék győzött. Legnagyobb fölénnyel a hamburger nyert, de még a mcdonald'sos répát is finomabbnak találták a "simánál".

A kutatást vezető Tom Robinson magyarázata egyszerű: szerinte a reklám már ebben a zsenge korban is befolyásolja a gyerekek ízérzetét. A szegény családokból származó gyerekek közül minden harmadik azt mondta, hogy hetente legalább egyszer eszik McDonald'sban.

A tanulmány egyébként röviddel az után készült, hogy tizenegy nagy amerikai élelmiszergyártó és forgalmazó - közöttük a McDonald's is - bejelentette, hogy a jövőben visszafogják a 12 éven aluliakat célzó reklámjaikat.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.

"Debütál" a nagymarosi mobilgát - képek

Soha nem használták még, 2 és fél kilométeren hivatott védeni a települést a Dunakanyarban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 16. 05:15
×
×
×
×