eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Nyitókép: Pexels.com

Felfüggesztettel megússza a szegedi TAO-csaló

Előadóművészeti tevékenység után a társasági adó terhére jogosulatlanul igénybe vett, több mint 130 millió forintos támogatás miatt ítélt felfüggesztett börtönbüntetésre egy nőt a Szegedi Törvényszék.

A bíróság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettében és hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit két év - öt év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtott, és öt évre eltiltott a gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselője foglalkozástól.

A vádlott 2014 és 2018 között egy szegedi egyesület vezetője és két vállalkozás ügyvezető tulajdonosa volt. A civil szervezet és a cégek megbízási szerződéseket kötöttek rendezvényszervezési feladatok ellátására. Az egyesület a gazdasági társaságoktól számlákat fogadott be jegybevételekről. A civil szervezet e számlák alapján az előző évi jegybevétel 80 százalékáig jogosult volt a társasági adó terhére folyósítható támogatásra.

A rendezvényeket – melyekre a fiktív jegyeket értékesítették – meg sem tartották vagy nem az egyesület szervezte azokat, a lejelentett jegybevételek pedig nem folytak be a szervezethez. Az előadóművészeti tevékenységhez kapcsolódó adatszolgáltatás során a civil szervezet négy éven keresztül megtévesztette a támogatás elbírálására jogosult kormányhivatalt, és tévedésbe ejtette az egyesületet támogató, negyven gazdasági társaság vezetőjét is, akik így jogszerűtlenül csökkentették az adófizetési kötelezettségüket a támogatások összegével. A bűncselekmények következtében több mint 132 millió forint adóbevétel nem folyt be a költségvetésbe.

A bűnösségét elismerő, a főügyészséggel egyezséget kötött vádlott a bírósági eljárás során 30 millió forintot megfizetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

Címlapról ajánljuk

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Lángszóró drónokat vetett be az ukrán hadsereg - Ukrán háborús híreink vasárnap

Lángszóró drónokat vetett be az ukrán hadsereg - Ukrán háborús híreink vasárnap

Az ukrán légierő szerint Oroszország szombaton összesen 67 nagy hatótávolságú drónt indított egy éjszakai tömeges támadás során, amelyek közül 58-at sikerült lelőni, a légvédelmi egységeket Ukrajna 11 régiójában vetették be, Kijevben a parlament épülete mellett is találtak drónroncsokat. Közben lángszóró drónokat használ az ukrán hadsereg, hogy felégesse az oroszok állásait, az orosz hadsereg pedig elfoglalta a donyecki régióban található Novohrodivka települést. Ukrajnai háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×