eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Nyitókép: Pixabay

Gázolással végződött a családi viszály, az elkövető menekülőre fogta

Alaposan felfegyverezve, erőszakkal akarta lerendezni az egyik család a nézeteltérését a másikkal. Az egyikük odáig merészkedett, hogy autóval üldözőbe vette, majd kétszer elütötte haragosát.

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte a letartóztatását annak a 25 éves újkígyósi férfinak, aki a társaival elkövetett garázdaság során gépkocsijával elgázolta a sértettet - írja közleményében az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint 2024. augusztus 26-án, délután, két család között féltékenység miatt alakult ki konfliktus. Ennek során az egyik család macsétával, ásóval, kapával felfegyverkezett tagjai Kétegyházán, egy italmérő helynél rátámadtak a másik családra.

A sértett a bántalmazás elől menekülni próbált, amire a gyanúsított a gépkocsijával utána indult, majd szándékosan elsodorta azzal. Mire a sértett felállt, a férfi a gépkocsival visszafordult és ismét elgázolta, aki súlyos sérülései miatt a földön maradt, majd a kiérkező mentők szállították kórházba.

A férfi a helyszínről a gépkocsival elmenekült, a rendőrség egy nap után azonosította őt, majd az előállítása és a gépkocsi felkutatása iránt intézkedtek, azonban a lakásáról ismeretlen helyre távozott. Néhány órával később a férfi a gépkocsival önként megjelent a rendőrségen.

A férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon emberölés bűntettének kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. A cselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

A Békés Vármegyei Főügyészség azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert az eljárás kezdeti szakaszában a rendőrség elől megszökött, és a gépkocsit, mint bizonyítási eszközt elrejtette. A bűncselekmény tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is és tartani lehet attól, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné.

Címlapról ajánljuk
Új menekültügyi és biztonsági intézkedéseket fogadott el a német kormány

Új menekültügyi és biztonsági intézkedéseket fogadott el a német kormány

A múlt heti, egész Németországot megrázó, egy illegális menekült által elkövetett terrortámadás után a biztonság megszilárdítása érdekében semmi nem maradhat úgy, ahogy eddig volt. Ezt jelzi, hogy rendkívüli egyeztetésre került sor a szociáldemokrata kancellár és a konzervatív ellenzék vezetője között, továbbá rendszeressé teszik a kormány és a tartományok közötti, az illegális bevándorlás megfékezését célzó konzultációkat. A hárompárti koalíciós kormány pedig rendkívüli ülésén intézkedéscsomagot fogadott el mindennek alátámasztására.

Megvan, milyen referenciához köthetik a magyar minimálbért

Hároméves megállapodás körvonalazódhat a minimálbérről és a bérminimunról a munkavállalók és a munkaadók között. Utóbbiak nyitottak arra, hogy a bérminimum európai sajátosságot jelentő magyar feltételei valamilyen formában megmaradjanak. A kormány szeptember 18-án száll be az egyeztetésbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
A Molban volt nagy sztori pénteken

A Molban volt nagy sztori pénteken

Kis sávban mozognak pénteken a vezető részvényindexek, az európai és az amerikai részvénypiacok is csak minimális mértékben mozdultak el. A magyar tőzsdén a Molban volt a legnagyobb sztori, több mint 5 százalékot esett az árfolyam, miután kiderült, hogy Ukrajna akár már 2025-ben leállíthatja az olajszállítást a Barátság kőolajvezetéken, a hír cáfolata után azonban visszahúzták az olajcég részvényárfolyamát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×