eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Érdekes részletek derültek ki az újbudai "luxus" lövöldözésről

Bűnügyi felügyeletbe helyezett a bíróság egy férfit, aki néhány napja gumilövedékes fegyverrel lövöldözött Újbudán.

A Fővárosi Törvényszék közlése szerint a férfi január 11-én egy mélygarázsból hajtott ki a kocsijával, amikor megállt mögötte két autó. A személygépkocsikból kiszálló férfiak egy korábbi, arany ékszerrel kapcsolatos ügylet miatt kirángatták az autójából, ütlegelték, majd elvették a kocsikulcsát. A férfi a kulcs visszaadását követelte, dulakodni kezdtek, majd a gyanúsított elővett a kocsijából egy gumilövedékes fegyvert, és leadott vele pár lövést. A férfi végül visszakapta a kulcsát, a társaság pedig távozott a helyszínről.

Egy nappal korábban a férfi egy másik autó sofőrjével is szóváltásba keveredett egy közlekedési konfliktus miatt, amelynek során

a gyanúsított ököllel fejen ütötte a másik férfit.

A bíróság közölte: a férfi cselekménye bizonyítottság esetén felfegyverkezve elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete, valamint eltiltás hatálya alatti járművezetés megállapítására lehet alkalmas. Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

Közölték: a férfi büntetett előéletű, ellene jelenleg is folyamatban van büntetőeljárás, ezért a Budai Központi Kerületi Bíróság szerint is fennáll a bűnismétlés veszélye. A fokozatosság elvét szem előtt tartva a nyomozási bíró a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el, mozgását pedig nyomkövetővel ellenőrzik.

A végzés nem végleges – írták.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×