eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Forrás: Facebook.com/Tóth Alexa

Ellopták, de meglett az adácsi betlehemből ellopott póni

Az apró termetű lovat egy videófelvétel tanúsága szerint autóval kergették végig a településen, a környéken sokan rögtön tudták, ki tehette.

Az adácsi Művelődési ház udvarán található karácsonyi Betlehemből eltulajdonították a pónilovat - közölte a település polgármestere, Soha Márton a Facebookon. A Telex azt írja, az állatot most két településsel odébb, Jászárokszálláson találták meg.

"Kérjük, hogy aki látott, hallott valamit, vagy az üggyel kapcsolatban érdemben tud segíteni jelezze felém" - írta kedd reggeli bejegyzésében a polgármester. Késő este beszélt a lapnak arról, hogy felhívására többen is megkeresték, néhány embernek ötlete is volt merre lehet az állat. Előkerült egy videófelvétel is, amin annyi látszik, hogy 21:15 környékén a településen keresztül kergetik a lovat, akit egy fekete Toyotával követtek.

A pónit látták a szomszédos Vámosgyörkön is, a polgármester szerint itt már többen pontosan is tudták, hogy kinél lehet az állat.

A nyomok és a lakók észrevételei Jászárokszállásig vezettek, itt egy udvarban elő is került az eltulajdonított állat.

A Heves megyei község polgármestere szerint a gyerekek nagyon várják a lovat a negyedik adventi gyertyagyújtásra. Soha Márton elmondta, hogy a betlehembe a pónit és a szamarat is a saját pénzén vette, hogy közelebb hozzák a karácsonyt. Soha nem gondolta volna, hogy valaki egy betlehemből tulajdonítja el a jószágot.

A lap megkeresésére a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól nem érkezett válasz az üggyel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×