eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

Videón, ahogy a rendőrök elfogják a két grúz sorozatbetörőt

A szegedi rendőrök elfogtak két grúz férfit, akik a gyanú szerint több lakásbetörést követtek el az egész ország területén.

A rendőrségre 2023. november 14-én délután érkezett bejelentés, hogy Algyőn ismeretlenek betörtek egy családi házba, ahonnan pénzt és ékszereket loptak el - írja a police.hu. A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek és feltűnt nekik egy gyanús autó, ami többször megfordult a településen a betörést megelőzően. Még aznap délután újabb hívás érkezett Sándorfalváról, másnap pedig Ásotthalomról, ahol a sértettek szintén betörésről tettek bejelentést.

Közben a rendőrök azonosították a betörők járművét, valamint kiderült az is, hogy a két férfi feltételezhetően több városban is követett el hasonló bűncselekményeket országszerte.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. november 16-án megállapították a férfiak személyazonosságát, valamint tartózkodási helyüket. A detektívek a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával együttműködve egy fővárosi bevásárlóközpont parkolójában elfogták őket.

Az elfogásukról videót is közölt a rendőrség hivatalos YouTube csatornáján:

A grúz állampolgárságú férfiak Csongrád-Csanád vármegyében csaknem 5 millió forint kárt okoztak az áldozatoknak.

Lopás megalapozott gyanúja miatt indul ellenük eljárás, a feltételezett elkövetőket a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×