eur:
394.83
usd:
367.7
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Két ukránt kaptak el Magyarországon telefonos csalás miatt

Telefonos csalókat tartóztatott le a bíróság, akik milliókhoz jutottak többeket félrevezetve.

A Veszprém Vármegyei Főügyészség közleménye szerint öt férfit tartóztattak le, akik közreműködtek a telefonos csalásban, köztük két ukrán állampolgárt.

A 19 és 46 év közötti férfiak idén június és október között több esetben közreműködtek olyan csalássorozatban, amelyek során ismeretlenek magukat banki ügyintézőnek adták ki.

Azzal a hazug történettel hívták fel az ország különböző pontjain élő sértetteket, hogy a bankszámlájukon gyanús tranzakciókat észlelnek és a károkozás elhárításához a közbelépésük szükséges.

A sértettekkel olyan alkalmazást telepíttettek a számítástechnikai eszközeikre, amelynek révén hozzáfértek a bankszámlájukhoz.

Ezt követően milliós összegeket utaltak el a sértettek számláiról a gyanúsítottak által beszervezett emberek számlájára.

Eddig kilenc ember sérelmére elkövetett csalást azonosítottak. Az okozott kár sértettenként másfél millió forinttól 42 millió forintig terjed.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 05:15
×
×
×
×