eur:
394.9
usd:
367.72
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Police.hu

Szórakozni ment Siófokra, négy és fél év börtön lett belőle

A térfigyelő buktatta le az agressziv férfi a balatoni városban.

A vád szerint a többszörösen büntetett előéletű, egyidejűleg négy felfüggesztett szabadságvesztés bíró, a húszas éveiben járó férfi 2023 augusztusában szórakozni érkezett Siófokra, azonban az elfogyasztott alkoholtól agresszívvé és kötekedővé vált.

Erősnek érezte magát és ezért egy nagyobb társaság tagjaira támadt rá, majd – miután azok távoztak a helyszínről – két másik férfihoz lépett, akiket meglökött, megütött és megrúgott.

Az egyik megtámadott ezután elszalad segítségért, de a helyszínen maradt társát tovább ütlegelte a férfi.

Kétszer az arcába is térdelt.

A szerencsétlen megtámadott egy idő után az ütésekre és az ittasságára tekintettel már semmilyen ellenállást nem tudott kifejteni, a vádlott – annak ellenére, hogy ebben a saját barátja is megpróbálta megakadályozni – átkutatta a férfi zsebeit, majd a sértett mobiltelefonját, illetve a ruházatát, parfümjeit, készpénzét és igazolványait is tartalmazó táskát magához véve távozott a helyszínről - írja az ügyészség.

A siófoki rendőrök azonban térfigyelő kamerák segítségével őrizetbe vették a férfit.

A bíróság a szeptember 21-én az azóta is letartóztatásban lévő vádlottat négy év hat hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

A kihirdetett ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette, így az nyomban jogerőre emelkedett.

Az esetről videó is készült, amelyet ide kattintva érhet el.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×