eur:
394.57
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Embercsempészeket füleltek le a pénzügyőrök. Forrás: Facebook/NAV
Nyitókép: Forrás: Facebook/NAV

Illegális bevándorlókat fogtak el a pénzügyőrök

Tizennégy ember zsúfolódott össze abban a személyautóban, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai már nem engedtek tovább Bács-Kiskun vármegyénél.

A NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy rendkívül zsúfolt járműre lettek figyelmesek a sztráda lajosmizsei szakaszánál - közöklte a hivatal Facebook oldalán. A lengyel személyautó csomag- és utasterében is emberek zsúfolódtak össze, akik egymáson, de még félig állva is próbáltak helyet találni maguknak az utazás végéig.

A levegőtlenné vált autóból összesen 14 férfi került elő, akik török állampolgárnak vallották magukat. A lengyel sofőrt azonnal megbilincselték szökésének megakadályozása érdekében.

Alig néhány nap elteltével ugyanezen a szakaszon egy magyar autóval próbálkoztak a csempészek, akik egy algériai és egy szír állampolgárt próbáltak illegálisan átjuttatni Magyarországon.

Pénzügyőrök füleltek le több embercsempészt. Forrás: Facebook/NAV
Pénzügyőrök füleltek le több embercsempészt. Forrás: Facebook/NAV

A pénzügyőrök a járművek vezetőit és „utasait” a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrkapitányság munkatásainak átadták. Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az embercsempészek ellen büntetőeljárást indítottak.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×