eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársa szondáztat egy sofőrt 2013. március 29-én a szegedi Huszár Mátyás rakparton. A balesetek megelőzése, az ittas és az agresszív vezetők kiszűrése érdekében fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség húsvétkor és az azt megelőző napokban.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Döntött: ivott, majd vezetett - idén már negyedszer

Nem bírt leállni az ittas vezetéssel.

Az esztergomi rendőrök hétfőn kapták el ittas vezetésért azt az 59 éves táti férfit, akinek nem ez volt az első ilyen kihágása - írja a kemma.hu. Az idén eddig már négyszer büntették meg ittas vezetésért, ezt megelőzően pedig ugyancsak négyszer volt dolga a hatóságokkal, amiért alkoholfogyasztást követően járművet vezetett.

Ráadásul a korábbi kihágásai miatt még a vezetéstől is eltiltották. Így most már nemcsak a sorozatos ittas vezetés, hanem a jogosítvány nélkül gépkocsihasználat miatt is felelnie kell. A férfit az egymást követő bűnismétlések miatt őrizetbe vették.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×