eur:
394.8
usd:
365.37
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
The car mechanic is changing the tire.
Nyitókép: Worayuth Kamonsuwan/Getty Images

Gumicserénél bukott le a magánnyomozó

A balassagyarmati ügyészség tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat emelt egy magándetektív ellen, aki nyomkövetőt helyezett egy nógrádi férfi autójára.

A vádirat szerint a magánnyomozóként dolgozó Pest vármegyei férfi 2022 tavaszán megbízást kapott arra, hogy egy balassagyarmati férfi mozgását megfigyelje.

Ennek érdekében a megfigyelt férfi munkahelye előtt leparkolt személygépkocsi aljára egy mágneses, SIM-kártyával és akkumulátorral működő jeladót rögzített fel.

A megfigyelt férfinak egy autószerelő szólt, amikor gumicserére vitte hozzá az autóját.

A megfigyelt ezek után szólt a rendőrségnek, akik a jeladó SIM-kártyájának adatai alapján tudták beazonosítani a magánnyomozót.

A jogszabályok szerint ezt nem tehette volna meg a nyomozó, ezért az ügyészség tiltott adatszerzés bűntettével vádolta meg a cselekmény elkövetését elismerő férfit, és indítványozta, hogy a bíróság közérdekű munka büntetést szabjon ki vele szemben.

(Fotónk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Pozitív hangulatban telik a kereskedés az európai tőzsdéken, ezzel a régió piacai javítani tudnak a tegnapi eséshez képest. Ehhez képest az USA-ban sokkal visszafogottabb mozgásokat látunk annak ellenére, hogy a friss adatok a munkaerőpiac lassulását mutatták, ami jó hír lehet a Fed kamatvágása szempontjából. Nagyobb mozgásokra azonban nem kell ma számítani az USA-ban, hiszen a Függetlenség Napja miatt már ma is korábban zár a tőzsde, holnap pedig nem lesz kereskedés, tehát várhatóan kisebb volumenekre lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×