eur:
396.35
usd:
370.05
bux:
71817.25
2024. július 2. kedd Ottó
Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, ahol gyermeket gázolt halálra egy autó.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Jogerős ítélet született L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Másodfokon is ugyanaz a döntés született: nem felelős a tragédiáért a nő, aki a gyerek kezét fogta a baleset előtt.

Másodfokon is ítélet született L.L. Junior kisfia halálának ügyében. A hároméves gyermek 2019. augusztus 31-én, egy nyárbúcsúztató rendezvényen volt Zuglóban az édesanyjával, a bátyjával és egy baráti társasággal, amikor a Füredi utca kereszteződésében kirohant az úttestre. Egy arra járó, szabályosan közlekedő autó elütötte a gyermeket, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Az édesanyát gyanúsították először, majd a barátnőjét, P. Carment vádolták meg gondatlanságból elkövetett emberöléssel, mivel a tanúk szerint ő fogta a kisfiú kezét a tragédia előtti pillanatokban.

Tavaly szeptemberben első fokon felmentették P. Carment, az ügyész azonban fellebbezett, így az ügy másodfokon folytatódott – írja a Blikk. A tárgyaláson P. Carmen nem jelent meg a tárgyaláson, de ez nem akadályozta a bíróságot, hogy jogerős döntést hozzon: P. Carmen ellen gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében az első fokú ítéletet helyben hagyta, azaz felmentette a vádak alól. A bíró kiemelte, hogy az első fokú bíróság példaértékűen, az emberi méltóságot tiszteletben tartva folytatta le az eljárást.

Az ítélethirdetés előtt az ügyész azzal érvelt, hogy a gyere kihúzta a kezét a vádlott kezéből, csakhogy őt ezekben a percekben gondozási kötelezettség terhelte, különösen azok után, hogy a kisfiú egyszer már kiszaladt egy nagy forgalmú útra. Az ügyésznő szerint P. Carmen az előzmények miatt tudatában lehetett a veszélynek, de könnyelműen bízott abban, hogy tragédia nem következhet be, ezért felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott – eredménytelenül.

Címlapról ajánljuk

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×