eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
E-cigarettes on dark background in smoke, mocap, front view
Nyitókép: Aleksandr Pykhteev/Getty Images

Nagy értékű Elf Bar-rendelést kapcsolt le a NAV

Kínából rendelték a 8 ezer darabos csomagot. Kínai állampolgárok vették át.

Kínából rendelt, csaknem harmincmillió forint piaci értékű Elf Bar-szállítmányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte a NAV.

A nyolcezer "manórudat" kínai állampolgárok vették át Pest vármegye területén, azonban forgalomba hozniuk már nem sikerült, mivel a NAV Repülőtéri Igazgatósága kiszűrte a gyanús küldeményt - írta Gonda Éva sajtóreferens.

Hozzátette: a budapesti pénzügyi nyomozók felderítő munkája révén gyorsan fény derült arra is, kit takar a címzettként feltüntetett becenév, és rövid úton lenyomozták a csomag megrendelőjét.

A nyomozók a küldemény címzettjét és üzlettársát a kézbesítéskor fogták el, a helyszínen korábban beszerzett Elf Barokat is találtak. A felhalmozott, 29 millió forint piaci értékű terméket lefoglalták.

"Az akció részletei a további nyomozások sikere miatt nem oszthatók meg, annyi azonban elárulható: a NAV pénzügyi nyomozói egy teljesen új módszert dolgoztak ki az Elf Bar-dílerek lebuktatására" - áll a közleményben, amely szerint a pénzügyőrök két embert gyanúsítottként hallgattak ki költségvetési csalás megalapozott gyanújával; összesen 6,7 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×