eur:
394.68
usd:
364.48
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
A female doctor refuses a bribe from her patient in medical office
Nyitókép: Rostislav_Sedlacek/Getty Images

Hálapénzt fogadott el az orvos, lecsaptak rá

Asszisztensével együtt bukott le.

A nagykanizsai főorvos után egy hajdúsági orvosra és asszisztensére csaptak le hálapénzes ügyben, a duó műtéti előjegyzésért és vizsgálatért fogadott el pénzt, nem is egyszer. Ezek OEP-finanszírozott szolgáltatások, pénz nem kérhető értük.

A vádirat szerint a szakorvos 2021 októbere és 2022 januárja közt összesen 4 alkalommal vett át különböző nagyságú összeget, ajándéktárgyakat.

Az elkövetők megszegték az egészségügyi törvény, a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Etikai Kódexének vonatkozó előírásait.

A szakorvos vádlott ellen 4 rendbeli önálló intézkedésre jogosult személy által, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette, míg az asszisztens vádlottal szemben bűnsegédként elkövetett önálló intézkedésre jogosult személy által elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emeltek vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vármegyei főügyészség a vádiratban a szakorvos vonatkozásában börtönbüntetés, míg az asszisztens kapcsán felfüggesztett börtönbüntetés, és mindkét vádlottat érintően pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az orvos vonatkozásában továbbá indítványt tett arra, hogy a törvényszék tiltsa el őt a közügyek és az orvosi foglalkozás gyakorlásától - derül ki az ügyészségi közlésből.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×