eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 4. vasárnap Dominika, Domonkos
Nyitókép: Police.hu

A menekülő embercsempész tíz utassal balesetezett az M1-esen

A szerb sofőr az M1-es autópálya 112-es kilométerszelvényénél lévő lehajtóban karambolozott.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei – A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztály információi alapján – az M1-es autópályán akartak megállítani egy személygépkocsit 2022. december 18-án 22 óra körül.

A jármű a rendőrök jelzését figyelmen kívül hagyta, majd az autópálya 112-es kilométerszelvényében – eddig ismeretlen okok miatt – felborult.

Az autóban a 23 éves szerb sofőrön kívül további tíz, magát afgán állampolgárnak valló külföldi utazott. Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az elsődleges adatok szerint a járműben utazó személyek mindegyike megsérült, ellátásukról a mentőszolgálat munkatársai gondoskodtak - írja a police.hu.

A rendőrök a járművezetőt elfogták és – orvosi ellátásukat követően – a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 3. 07:40
×
×
×
×