eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: YouTube/Magyarország Ügyészsége

Lopott rollerrel a hátán tekert a lopott biciklin – videó

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy büntetett előéletű férfit.

Az ügyészségi összefoglalóban ismertetett vád szerint a 44 éves vádlott 2022. október 8-án, nappal, egy XI. kerületi bevásárlóközpont kijáratánál lévő kerékpár tárolóból eltulajdonított egy 80.000 forint értékű biciklit. A férfi egy nála lévő szerszámmal vágta le a lakatot, majd elhajtott a helyszínről a lopott kerékpárral, amit később 50.000 forintért értékesített.

A férfi 2022. október 19-én ugyanennek a bevásárlóközpontnak a kerékpár tárolójából - szintén a zár levágásával - egy másik, mintegy 120.000 Ft értékű kerékpárt is eltulajdonított.

A vádlott két nappal később, 2022. október 21-én a Kelenföldi pályaudvarnál lévő egyik kerékpártárolóból egy 200.000 forint értékű elektromos rollert lopott el az előbbiekhez hasonló módon, a biztonsági zár eltávolításával. Közvetlenül ezután, az eltulajdonított rollerrel egy Fehérvári úti tárolóhoz hajtott, és innen is lopott egy biciklit, majd úgy távozott a helyszínről, hogy

a frissen lopott kerékpárra ült, a rollert pedig a hátán vitte tovább.

A terhelt elfogásakor az utóbbi két kerékpár, illetve az elektromos roller is megkerült, így azokat a rendőrök lefoglalták, majd visszaadták tulajdonosaiknak.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, 4 rendbeli lopás bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A vádlott

az elkövetések idején négy korábbi, különböző ügyekben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt,

ezért a bíróság ezeknek a végrehajtását is elrendelte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×