eur:
396.36
usd:
369.89
bux:
71869.74
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Életfogytiglanra ítélték a társát felgyújtó hajléktalant

A Fővárosi Törvényszék különös visszaesőként életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádoltak.

A bíróság megállapítása szerint a hajléktalanként élő férfi 2008. augusztus 10-én az esti órákban szóváltásba keveredett egy szintén hajléktalanként élő ismerősével, annak egy budai erdős területen kialakított hajlékánál. A vita során össze is verekedtek, majd a vádlott éghető folyadékkal öntötte le a sértettet és meggyújtotta őt - olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A testfelszínének több mint 90%-án súlyos égési sérüléseket szenvedett sértettet később kórházba szállították, azonban – az intenzív orvosi kezelés ellenére – két nappal később életét vesztette.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte kis mértékben az időmúlást, súlyosbító körülményként vette azonban figyelembe a vádlott büntetett előéletét, azt, hogy cselekménye többszörösen minősül és azt feltételes szabadság hatálya alatt követte el.

A bíróság indokolásában megjegyezte, hogy azért nem határozott időtartamú szabadságvesztést szabott ki a terhelttel szemben, mivel

a vádlott az erkölcsileg legjobban elítélendő bűncselekményt nem első alkalommal követte el.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője pedig fellebbezést jelentettek be azzal szemben.

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×