eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Hand in jail
Nyitókép: anurakpong/Getty Images

Viperával esett neki a biztonsági őr a hajléktalanoknak, egyikük belehalt a verésbe – videó

A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A vádirat szerint a vádlott – egy 45 éves férfi – 2020 augusztusában egy olyan cég alkalmazásában állt, amely egyebek mellett egy áruházlánc biztonságáért is felelt. A vádlott munkaköri feladatai közé tartozott az áruházak körüli biztonság fenntartása – fogalmaz közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádlott 2020. augusztus 24-én 18.00 órától másnap reggel 08.00 óráig járőrszolgálatot látott el a cég tulajdonában álló gépkocsival. Ennek során az esti órákban megállt az egyik X. kerületi áruház hátsó parkolójánál, kiszállt a gépkocsiból, majd egy teleszkópos fémbottal (ún. viperával) szó nélkül, legalább kétszer megütött egy földön alvó hajléktalan férfit, miközben azt kiabálta, hogy takarodjon onnan. A sértett könnyebb, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a súlyosabb sérülések reális lehetősége fennállt, annak elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A vádlott ezt követően, kissé távolabb észrevett 5 másik férfit, akik szintén a földön feküdtek, az egyikük aludt. A vádlott kiabálva, kezében a viperával a sértettekre támadt, ennek során az egyikükre rákiabált, hogy álljon fel és menjen el onnan, míg a másik 4 férfit testszerte ütlegelni kezdte a viperával.

A bántalmazás következtében az egyik sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd két hónappal később a kórházban elhunyt. A halálhoz vezető folyamatot a bántalmazás okozta sérülések (különösen a felkarcsonttörés és bordatörés) indították meg. A bántalmazás okozta sérülések és a halál beállta között közvetett okozati összefüggés állapítható meg. A másik három sértett könnyebben sérült, de a vádlott által használt eszközre, és a bántalmazás erejére figyelemmel, a súlyosabb sérülések bekövetkeztésének lehetősége az ő esetükben is fennállt – teszik hozzá.

A Fővárosi Főügyészség a 45 éves férfit halált okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntett kísérletével, illetve – a két alvó sértett esetében – védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérletével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Az ügyhöz kapcsolódó, alább látható felvételen először az látszik, ahogyan a vádlott gépkocsival megérkezik az elkövetés helyszínére, majd a vád szerinti bűncselekmények elkövetése utáni mozgása látható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×