eur:
395.35
usd:
368.35
bux:
71654.49
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: police.hu

Borsodnádasdon élő belga nőkre támadtak

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a három nő és egy férfi ellen, akik tavaly augusztusban Borsodnádasdon bántalmaztak négy helyi, belga állampolgárságú nőt.

A két társaság ugyanabban a kocsmában szórakozott, miután késő este hazafelé indultak, az utcán találkoztak össze. Az akkor már erősen ittas csoport mondvacsinált indokkal odament a helyiek által csak „a belgák”-ként ismert nőkhöz, először megkérdezték tőlük, hogy megsimogathatják-e a kutyájukat, aztán pénzt kértek tőlük.

Miután a belga nők mindkét kérést visszautasították, rájuk támadtak, ütni, lökdösni kezdték őket. A társaság férfi tagja az egyik nőt ököllel úgy arcon ütötte, hogy az a földre esett, ott pedig rugdosni kezdte. Az egyik, kerekesszékkel közlekedő sértettet is megrángatták, ordítoztak vele. Az incidensnek az vetett véget, hogy egy autóval arra járó férfi rájuk szólt – idézi a Telex a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleményét.

A férfi által bántalmazott sértett a bal karjának ficamával járó 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el, míg a kutyát sétáltató nő zúzódásos sérülései 8 napon belül gyógyultak.

Az Ózdi Járási Ügyészség garázdaság bűntette, súlyos testi sértés és könnyű testi sértés vétségével emelt vádat a büntetlen előéletű vádlottak ellen. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, tárgyalás nélkül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×