eur:
389.48
usd:
359.03
bux:
67906.51
2024. június 1. szombat Tünde
Budapest, 2021. augusztus 8. A Sugár Üzletközpont épülete a zuglói Örs vezér téren. Az 1980-es megnyitásakor ez volt az ország első olyan bevásárlóközpontja, ahol - a korszak nagyáruházainak szokásos belső kialakításától eltérően - az üzletek, szolgáltatóegységek egy központi fedett tér köré szerveződtek. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Idős nőt fosztottak volna ki az Örsön, egy arra járó rendőr akciózott

Egy szolgálaton kívüli körzeti megbízottnak tűnt fel, hogy két nő gyanúsan kísérget egy idős asszonyt az utcán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást két nővel szemben, akik a gyanú szerint 2022. április 1-én 14 óra körül a Budapest, Örs vezér téri bevásárlóközpontban szemeltek ki egy 85 éves idős asszonyt, akivel szóba elegyedtek.

A Police.hu beszámolója szerint a nőt azzal az indokkal szólították meg, hogy a bankszámláján lévő pénze nincs jó helyen a bankban, ezért jobb, ha leveszi. A tettesek a jóhiszeműséget színlelve elkísérték egy bankautomatához az idős asszonyt, aki levett 200 ezer forintot.

A gyanúsítottak „balszerencséjére”, éppen mellettük ment el a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli körzeti megbízottja, aki meghallotta a párbeszédet.

A zuglói rendőr folyamatosan szemmel tartotta a társaságot és értesítette kollégáit. Amikor az idős néni kijött a bankból a pénzzel, a két nő körbe állta, elterelték a figyelmét és többször belenyúltak a táskájába. Ekkor csaptak le a kiérkező rendőrök.

A feltételezett elkövetőket a nyomozók kifosztás bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​

Címlapról ajánljuk
Szakértő: a világ minden tájáról érkeznek Dél-Amerikába migránsok, hogy elinduljanak Észak felé

Szakértő: a világ minden tájáról érkeznek Dél-Amerikába migránsok, hogy elinduljanak Észak felé

Panama újonnan megválasztott elnökének, José Raúl Mulinónak a kampányígéretei között szerepelt, hogy gátat vet az országán átvonuló, az USA déli határvidéke felé tartó migrációs hullámnak. Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet igazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója vázolta az egyre romló helyzetet és annak jelentőségét az InfoRádióban.

Berlini fordulat: már lehet német fegyverekkel támadni orosz területeket, de egy feltétellel

Szinte órákkal az erre vonatkozó amerikai bejelentés után a német kormány is hivatalosan közölte, hogy engedélyezi Ukrajnának német fegyverek bevetését oroszországi katonai célpontok ellen – jelentette be Steffen Hebestreit kormányszóvivő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.03. hétfő, 18:00
Deutsch Tamás
a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 31. 21:41
×
×
×
×