eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Judges gavel and Themis statue.
Nyitókép: Zolnierek/Getty Images

Kevesli az ügyészség az Iszlám Államnak hűséget fogadó magyar fiatal elleni büntetést

Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség 2021 novemberében emelt vádat egy 22 éves férfi ellen terrorcselekmény előkészületének bűntette miatt. A fiatal férfi a 2021. év során hűségesküt tett az Iszlám Állam terrorszervezetnek, amelynek támogatója is lett. A vádlott merénylet végrehajtását tervezte, ehhez célpontokat, és az elkövetés módját kereste.

A Fővárosi Törvényszék 2022. február 25-én hozott elsőfokú ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki terrorcselekmény előkészületének bűntettében, amiért 3 év és 8 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, súlyosabb tartamú szabadságvesztés kiszabásáért és börtön helyett fegyház végrehajtási fokozat alkalmazásáért, míg a vádlott irány megjelölése nélkül, védője pedig a tényállás téves megállapítása miatt felmentés céljából jelentettek be fellebbezéseket.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, és kezdeményezte a védelmi fellebbezések elutasítását.

A vádlott a büntetőeljárás másodfokú befejezését letartóztatásban várja – olvasható a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség keddig közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×