eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Conceptual composition, mans hand holding a big kitchen knife, as self defense   weapon or some kind of horror scene.
Nyitókép: dejankrsmanovic/Getty Images

Késeléssel vádolták meg a volt barátot, hogy megleckéztessék

A Balassagyarmati Járási Ügyészség végül a két 22 éves ludányhalászi nővel szemben emelt vádat.

2021 júniusában a két barátnő együtt italozott, közben egyikük elpanaszolta, hogy volt barátja telefonon zaklatja őt. Megbeszélték, hogy megleckéztetik a férfit, ezért egyikük felhívta a segélyhívót, és kihívta a rendőrséget azzal, hogy barátnője volt párja késsel megtámadta őt. Hogy szavainak hitelt adjon, mire a rendőrök megérkeztek, egy késsel megvágta saját karját. A rendőröknek elmondta, hogy a férfi őt hibáztatta azért, amiért barátnője elhagyta, a szóváltás hevében előkapott egy kést, hadonászott, majd amikor védekezésképp maga elé emelte a karját, megvágta.

Barátnője az általa elmondottakat megerősítette a rendőrségnek, ezért a férfi ellen büntetőeljárás indult.

A nyomozás már közel két hónapja tartott, amikor a két nő – tettüket megbánva – feltárta az igazat, elmondták, hogy a férfi a bejelentett időpontban nem járt a falujukban, és nem bántalmazta a bejelentőt.

Az ügyészség a cselekményüket az eljárás során megbánó fiatalok ellen – az akár három év szabadságvesztéssel is büntethető – hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járásbíróságon.

A hamis vád miatti büntetés korlátlanul enyhíthető, ha a vád hamisságát az elkövető az eljáró hatóságnak feltárja, ezért az ügyészség a bejelentővel szemben közérdekű munka, a barátnőjével szemben pedig pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – olvasható az ugyeszseg.hu-n.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×