eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Veréssel fenyegette az intézkedő egyenruhásokat

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állít szerdán bíróság elé egy szabolcsi férfit, aki rendőrökre támadt.

A vád szerint a 26 éves férfival szemben 2022. március 6-án intézkedtek a szabolcsi rendőrök, mivel egy helyi sörözőben agresszívan viselkedett a barátaival. Az intézkedéskor az ittas állapotban lévő társaság tagjai kiabálva sérelmezték az eljárást, és többszöri felszólítást követően is csak vonakodva működtek együtt. A férfi eközben megfenyegette az egyik rendőrt, akivel közölte, hogy „szétverné, mert csak egyenruhában nagy ember”.

Ez idő alatt a másik rendőr bilincselés miatt testi kényszerrel a földre vitte a társaság egyik tagját, aki a testét megfeszítve és a kezeit maga alá húzva ellenállt. Amikor ezt a férfi észlelte, a kezeit ökölbe szorítva ütésre emelte, majd a másik rendőrt is veréssel fenyegette meg. Ezt követően odalépett a földön fekvő barátjához, és erőszakkal akadályozta a bilincselést, majd pólóra vetkőzött, ökölbe szorított kezeit ismét ütésre emelve a rendőröket verekedésre hívta.

Az elkövetőt az időközben erősítésként érkező rendőrök elkülönítették, aki ezt követően is kiabált, illetve veréssel fenyegetőzött – olvasható az ugyeszseg.hu-n.

A nyomozó ügyészség a férfit őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető tagadta a bűncselekmény elkövetését, panasszal élt a gyanúsítás ellen, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség elutasított.

A büntetőeljárási törvény eljárást gyorsító intézkedéseit alkalmazva az ügyészség a férfit szerdán a Kisvárdai Járásbíróság elé állítja. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a büntetlen fiatallal szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×