eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Police.hu/YouTube

Így történt az SZFE-s maszkot viselő nő elleni késes támadás – videó

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves férfi a sértett nőt az általa viselt maszkon lévő felirat, és ezáltal egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz tartozása miatt bántalmazta.

Az ügy sértettje 2021. február 25-én reggel a 151-es járatszámú autóbuszon utazott, és – a járványügyi intézkedéseknek megfelelően – a száját és orrát takaró maszkot viselt, amin jól láthatóan egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz tartozást kifejező felirat volt olvasható. A sértett nő a buszon egy ablak melletti helyre ült le.

Az autóbuszon utazott a gyanúsított is, aki felfigyelt a sértett által viselt maszkon látható feliratra. A férfi emiatt odalépett a nőhöz, megszólította, majd szidalmazni kezdte, magatartása pedig egyre fenyegetőbbé vált,

végül elővett egy kést, és azzal az arcán megszúrta a sértettet

– idézi föl a történteket a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye.

Az esetről készült felvétel:

Az autóbusz ekkor érkezett meg a XXI. kerület, Szent Imre téri megállóba, ezt kihasználva a gyanúsított elmenekült.

A budapesti nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztállyal közösen, nyolc órán belül elfogták a támadót, és őt felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt felelősségre vonták.

Az elfogás:

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a pénteki napon indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére, a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás veszélyeztetésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A gyanúsított büntetett előéletű, valamint már követett el a jelen ügyhöz hasonló – egy aláírásgyűjtés helyszínén – más bűncselekményt (garázdaság),

amely miatt vele szemben a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség 2019 nyarán vádat emelt, indítványozva, hogy a bíróság a férfit ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre. Az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság 2020 novemberében hozott ítéletet, és az ügyészi indítvánnyal szemben pénzbüntetésre és közérdekű munka büntetésre ítélte. A vádat képviselő ügyész már akkor fellebbezett súlyosabb, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása érdekében, a másodfokú eljárás folyamatban van.

A kényszerintézkedés elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan szombaton dönt.

A kerületi ügyészség a kiemelt tárgyi súlyú ügyben, a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez.

Címlapról ajánljuk

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×