eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pexels.com

A börtönben sem unta meg a telefonos csínytevéseket

Vaktában kitelefonálva elhitette a felhívott emberekkel, hogy egy mobilszolgáltató alkalmazottja, majd jött a többi hazugság.

A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a börtönből tévesztett és károsított meg embereket.

A vádirat szerint az elkövető és társa a sértettek megtévesztésére azt a módszert használta, hogy a börtönből különböző telefonszámokat hívtak fel. A hívott féllel azután elhitették, hogy az egyik mobilszolgáltató vagy szerencsejáték szervező cég alkalmazottjai. Ezt követően felkérték a sértetteket, hogy egy közelükben lévő ATM-automatához menjenek el, ott üssék be az általuk megadott kódokat és nyereményhez jutnak. Előre megegyeztek abban is, hogy rövid idő múlva újra jelentkeznek. Tíz-tizenöt perc múlva újrahívták a sértetteket, akik ekkor már az automatánál álltak. Ezután a megfelelő menüpont kiválasztása után „kódként” különböző mobiltelefonszámokat diktáltak le nekik, ezzel feltöltve különböző telefonkártyák egyenlegeit háromezer és tizenötezer forint közötti összegekkel. Csak egy esetben fordult elő, hogy a sértett gyanút fogott, és bontotta a vonalat, még mielőtt kára keletkezett volna.

Az elkövető és társa összességében 2018 januárja és júniusa között több mint kétszázharmincezer forint kárt okozott ezzel a módszerrel különböző sértetteknek.

Az ügyben több rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Nagykátai Járási Ügyészség.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×