eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: police.hu

Rendőrt gázolt egy ittas osztrák Sopronban, majd elhajtott

A 41 éves férfi a cselekménye után elhajtott autójával, de az osztrák hatóságok – a megadott információk alapján – már elfogták.

Sopronban, a Móricz Zsigmond utcában ellenőrizték a rendőrök egy osztrák rendszámú Audi A6 típusú gépkocsi vezetőjét hétfőn 21 óra 30 perc körül. A járművet vezető férfit a járőrök igazoltatták – a sofőr egy osztrák vezetői engedélyt adott át –, majd vele szemben alkoholtesztet is alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért az egyenruhások őt további mintavételre elő akarták állítani a rendőrkapitányságra.

A férfi azonban az intézkedés alól kivonta magát, és nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. A rendőrök több autóval követték őt, a menekülő úgy próbált egérutat nyerni, hogy a szolgálati gépkocsiknak is nekiütközött.

A forgalmi okból lassításra kényszerülő sofőrt végül a Csengery és Csatkai utcák kereszteződésében sikerült megállítani. Az egyik rendőr kiszállt, hogy intézkedjen, de a férfi először hátramenetbe kapcsolt, majd hirtelen elindulva, nagy sebességgel a vele szemből érkező rendőr felé indult, és elsodorta őt. Az intézkedő járőr megsérült a mentők kórházba vitték. Az egyik rendőr a társát ért támadást észlelve, kollégája testi épsége védelmének érdekében, az autó kerekére célozva, egy lövést adott le.

Az osztrák hatóságok, a magyar rendőröktől kapott információk alapján kedden 0 óra 55 perckor megtalálták a járművezetőt, elfogták, és a schattendorfi rendőrőrsre előállították őt. A férfival szemben a magyar hatóságok nemzetközi körözést adtak ki – írta a police.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×