eur:
394.93
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Nem mindennapi állatokkal találták szemben magukat a pénzügyőrök

Engedély nélkül szállított mór teknősöket találtak a zalai pénzügyőrök egy román furgonban az M70-es autópályán – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága csütörtökön.

Joó Hilda sajtó főreferens közlése szerint a pénzügyőrök az M70-es autópályán ellenőrizték a román rendszámú furgont, amelynek utasterében találtak rá két mór teknősre, amelyeket papírdobozban szállítottak.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakértőjének véleménye alapján a vadon élő, de Magyarországon nem honos teknősök behozatalához és szállításához a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó egyezmény (CITES) alapján engedély szükséges. A sofőrnek ilyen engedélye nem volt, ezért a NAV munkatársai a sofőrt és a védett állatokat is átadták a rendőrségnek.

Az eset miatt természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt indult eljárás.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×