eur:
394.84
usd:
367.72
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Embercsempészek ellen emeltek vádat Pécsen

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt emeltek vádat nyolc ember ellen Pécsen, mert legalább tíz esetben vittek külföldre Magyarországon illegálisan tartózkodókat - közölte a Baranya Megyei Főügyészség szerdán.

A magyar elsőrendű vádlottnak 2017 nyarán egy pakisztáni állampolgár felajánlotta, hogy vegyen részt külföldiek Európán belüli szállításában, személyenként 150-500 euróért - írta Varga-Koritár György baranyai főügyész.

A férfi az ajánlatot elfogadta, majd felvette a kapcsolatot az ügy többi magyar vádlottjával, akinek a feladata a szükséges gépkocsik beszerzése és a szállítás volt.

A vádlottak a harmadik országbeli állampolgárokat az ország déli határától az északnyugati határhoz, esetenként közvetlenül valamelyik nyugati országba fuvarozták. Mindannyian tudták, hogy utasaik jogellenesen vannak az országban és nincsenek érvényes okmányaik.

A vádlottak 2017 augusztusától legalább tíz fuvart bonyolítottak le, mire szeptember 23-án a rendőrök Pécsen igazoltatták őket, majd eljárást indítottak ellenük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 05:15
×
×
×
×