eur:
394.34
usd:
367.22
bux:
72099.78
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2019. július 1-jén a Pest megyei Bugyin, ahol kiraboltak egy bankfiókot. Délután 4 óra előtt nem sokkal ment be a bankfiókba egy ismeretlen, kezében fegyverrel vagy annak utánzatával az alkalmazottat készpénz átadására kényszerítette, majd a pénzzel elmenekült a helyszínről. A rablás során lövés nem dördült, és nem sérült meg senki.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Tévébemondó rabolt bankot Pest megyében

Az ügyészség szerint a felesége segítette a két bankfiók kirablásával gyanúsított férfit, ezért mindkettejük letartóztatását indítványozzák.

A rendőrök szerdán vették őrizetbe a férfit, aki a gyanú szerint két hét alatt két pénzintézetet rabolt ki Pest megyében. A férfi június 18-án egy üllői, majd július 1-jén egy Bugyin található pénzintézetben - fegyverrel, vagy annak utánzatával - készpénz átadására kényszerítette az ott dolgozókat, majd elmenekült.

Az ügyészség közleménye szerint a házaspár anyagi helyzete 2019 nyarára nehézzé vált, tartozásaik halmozódtak fel. A férfi elhatározta, hogy felesége segítségével kirabol egy bankfiókot Üllőn.

Június 18-án reggel autójukkal érkeztek a pénzintézethez, a nő ügyfélként ment be, körülnézett, majd a látottakról beszámolt férjének. Némi várakozás után a férfi ment be, egy lőfegyvert vagy annak utánzatát az egyik alkalmazottra szegezte és pénzt követelt. A bankfiók dolgozói több mint egymillió forintot adtak át neki. A megszerzett pénzzel elhajtottak. A házaspár július 1-sején azonos módon követett el rablást Bugyi nagyközségben, és több mint egymillió forintot szereztek meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói másnap elfogták és őrizetbe vették a házaspárt.
Az ügyészség szerint a szökés, a bizonyítékok eltüntetésének veszélye és a bűnismétlés eshetősége miatt indokolt a házaspár letartóztatása, annak elrendelését a Monori Járási Ügyészség indítványozta.

Közben a Blikk megtudta, hogy a bankrablások gyanúsítottja egy vidéki televízió munkatársaként kezdte karrierjét. A lap úgy értesült, hogy korábban egy esti hírműsort vezetett a férfi. A településen azóta is téma, mi vihette rá arra, hogy fegyvert rántson és kipakoljon két pénzintézetet. A helyiek elmondása szerint a bankrablóvá lett tévés nem ápolt szoros kapcsolatot a környékbeliekkel, de nem volt "balhés figura" - írja a Blikk.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×