eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Zoo Budapest

Fordulat az állatkerti teknős kivégzőjének ügyében

Rács mögött töltötte az éjszakát az ózdi nő, hamarosan bíróság elé állíthatják.

Mint arról az Infostart beszámolt, a BRFK felkérésére az ózdi rendőrök Ózdon elfogták a nőt, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben megkínzott egy görög teknőst.

A police.hu oldalára késő este felkerült közlemény szerint a 28 éves V. Adélt előállították,

gyanúsított kihallgatását követően a nyomozó hatóság őrizetbe vette és bíróság elé állítását tervezi.

Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert a Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentése alapján 2019. június 13-án egy látogató utcakövet dobott egy görög teknősre.

A zuglói nyomozók kevesebb, mint 20 órán belül azonosították és az Ózdi Rendőrkapitányság rendőreivel együttműködve elfogták a feltételezett elkövetőt.

Mint arról a brutális támadás másnapján, szerda délután egy kockakővel ütötték agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. A sebesült állatot a gondozók a zárás előtti állományszemle idején találták meg,

a teknős sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvosok már nem tudtak segíteni rajta, így a hüllő elaltatása mellett döntöttek.

A történteket rögzítette az állatkert térfigyelő kamerája, a felvételek alapján vélhetően az történt, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, aki azonban alighanem a kezébe piszkíthatott, ami nem ritka a teknősöknél ilyen esetben. Ezután a nő keresett egy követ, és agyonütötte vele az állatot.

Az állakert feljelentést tett, a biztonsági kamera felvételeit is átadta a rendőrségnek, amely nagy erőkkel kezdte keresni a teknős gyilkosát, a gyanúsítottat egy nap alatt megtalálták.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×