eur:
394.05
usd:
366.57
bux:
71742.31
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Rendőrök az S. P. és öt társa ellen nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt, a 2005-ben történt, tescós rablás néven elhíresült bűncselekmény-sorozat ügyében indult büntetőper megismételt eljárásának ítélethirdetése előtt a Fővárosi Törvényszék folyosóján 2019. május 29-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Fegyveres rablás a budaörsi Tescónál - súlyos ítéletek születtek

Tényleges életfogytiglant, illetve 8 és 20 év közötti fegyházbüntetéseket szabott ki a budaörsi Tescónál, illetve másutt elkövetett fegyveres rablások miatt megvádolt öt ember ügyében a Fővárosi Törvényszék első fokon szerdán.

Ugyanakkor számos vádpont, köztük egy kettős gyilkosság ügyében felmentő rendelkezést hozott a törvényszék.

A másfél évtizeddel ezelőtti bűncselekmény-sorozatról körülbelül öt éve már született első fokú, nem jogerős ítélet. Akkor a törvényszék hét vádlott közül hármat ítélt életfogytiglanra, egyet közülük ténylegesre.

Azt a döntést azonban a tábla másodfokon megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte, s új bizonyítást rendelt el. A megismételt eljárásban korábban az ügyész 5 életfogytiglani büntetést indítványozott. Az ítélet Fővárosi Törvényszéken zajló indokolása várhatóan több órás lesz. A határozathirdetést tucatnyi géppisztolyos őr vigyázza.

Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×