eur:
395.17
usd:
369.31
bux:
71965.24
2024. június 28. péntek Irén, Levente
A 2018. szeptember 7-ére virradóra elhunyt borászra emlékeznek Badacsonyban, a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumnál szeptember 9-én. A borász azután vesztette életét, hogy két társaság tagjai dulakodtak egymással. Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.
Nyitókép: MTI / Mónus Márton

Döntöttek a Badacsonyban megölt borász feltételezett gyilkosairól

Három hónappal meghosszabbították a két gyanúsított letartóztatását.

A Veszprém Megyei Főügyészség a letartóztatás meghosszabbítását indítványozta a 2018. szeptember elején, Badacsonyban elkövetett halált okozó testi sértés ügyében. A Veszprémi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a kényszerintézkedés tartamát három hónappal meghosszabbította.

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást két gyanúsítottal szemben.

A két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfit azzal gyanúsítják, hogy szeptember 8-án ittas állapotban, Badacsony egyik központi parkolójában, egy közlekedési konfliktus miatt kialakult vita során több alkalommal, testszerte ütötték és rúgták a sértettet, a balatonfüredi borász a földre kerülve eszméletét vesztette, és a helyszínen elhunyt.

A bíróság szerint mindkét gyanúsítottnál fennáll a veszélye, hogy megszöknének, elrejtőznének, illetve szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetnék. Ezen túl az egyik gyanúsított esetében attól is kellene tartani, hogy szabadlábra kerülve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követ el.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Akkorát betlizett Biden, hogy a saját pártjából puccsolnák meg?

Akkorát betlizett Biden, hogy a saját pártjából puccsolnák meg?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A mai műsor első részében a csütörtök hajnali Biden-Trump vitával foglalkoztunk. A ’24-es választási kampány első ilyen eseménye ugyanis nem túlzás azt mondani, hogy közel katasztrofálisra sikerült a hivatalban lévő amerikai elnök számára – már saját pártjában is azt rebesgetik, talán mégsem a 81 éves politikussal kéne nekimenni a novemberi választásnak. A témáról Szabó Ákost, a Portfolio Globál rovatának elemzőjét kérdeztük. Az adás második részében Weinhardt Attila, lapunk makroelemzője és energetikai szakújságírója volt a vendégünk, akit egy értesüléséről faggattunk, mely szerint jelentős a valószínűsége annak, hogy az orosz-magyar gázszállítás jelenlegi szerződéses struktúrája nem fogja túlélni a következő hónapok várható piaci turbulenciáit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×