eur:
393.12
usd:
363.24
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Antal N. (Police.hu)

Kutyák tehetnek pontot a soroksári gyilkossági ügy végére

A futónő bestiális kivégzőjét a világ legjobb nyomozókutyáival keresték, az ebek különleges helyekre vezették a rendőröket.

Egy évvel a soroksári futónő meggyilkolása után a világ legjobb német nyomkereső kutyáit is bevetették az igazság kiderítése érdekében, az ebek viszont érdekes helyekre vitték a rendőröket, többek között a Teve utcai rendőrpalotába - írja a Blikk.

A lap szerint miután a Pesterzsébet és Soroksár közötti erdős területen megölt asszony cipőjéről és zoknijáról a szagmintát levették, illetve a családanya telefontokjával megismertették a kutyákat, a szimatra 300 kilométeres utat jártak be.

Szagot fogtak:

  • a tetthelyhez közeli Duna-parton
  • több erzsébeti garázsnál, kocsmánál és a polgármesteri hivatalnál
  • egy barkácsáruháznál a köteleknél (ismert: kötél volt a gyilkos eszköz)
  • a Teve utcai rendőrszékháznál.

A Teve utcai szimat esetében a kutyák meg sem álltak a földszinti italautomatáig, majd mentek tovább a lift felé, majd azon az emeleten akartak kiszállni, ahol a lopással kapcsolatos ügyeket vizsgálják. Sőt: még ennél is pontosabb volt a jelzés, hisz a hasonló ügyekben érintett tanúkat, gyanúsítottakat kihallgató szobáig baktattak. Ez a részlet azért fontos, mert a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter többszörös visszaeső betörő és tolvaj.

A nyomozati anyag - a lap szerint - már most több ezer oldalra rúg.

Gyurik Krisztinát 2013-ban futás közben támadta meg és ölte meg gyilkosa. Az elkövetőt öt évig hiába keresték, idén azonban egy laboratóriumi vizsgálat R. Szilveszterhez vezetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×