eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Ahmed H. megbilincselt kezei az ellene folyó per megismételt elsőfokú eljárásán a Szegedi Törvényszéken 2018. március 14-én. A szír férfit tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség.
Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely

Három évet kapott a kórházi szarka

Gyorsított eljárásban ítélték el a besurranó tolvajt, aki egy erzsébetvárosi kórházban próbálta kifosztani a betegeket.

Az ügyészségi közlemény szerint a 23 éves férfit július 19-én hajnalban, a kerítésen átmászva surrant be az egyik erzsébetvárosi kórházba és ott a kórteremben alvó betegek éjjeli szekrényeiről értékes személyes tárgyakat, pénztárcát, telefonokat, vércukormérőt lopott el.

Az egyik beteg azonban felébredt és riasztotta a biztonságiakat, akik elfogták a tolvajt. A lopás miatt két héttel korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt férfit a bíróság gyorsított eljárásban 4 rendbeli kifosztás bűntette miatt 3 év szabadságvesztésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is, valamint elrendelte a korábbi, próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős, de a vádlott letartóztatásban marad, ott várja a másodfokú bíróság ügydöntő határozatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×