eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Hatalmas értékű, mégis eladhatatlan kincs lett a tolvajok zsákmánya

Koronaékszereket loptak el tolvajok egy svédországi katedrálisból. Földön, vízen, levegőben üldözik őket a rendőrök.

Felbecsülhetetlen értékű koronaékszereket, köztük két koronát loptak el a svédországi Strängnäs katedrálisából. A tolvajok kedden délidőben egy zárt és riasztórendszerrel ellátott vitrinből vitték el a székesegyházban eltemetett IX. Károly (1550-1611) király és második felesége, Krisztina királyné temetési koronáját, valamint egy országalmát.

A temetési szertartásra készült királyi korona aranyból van, drágakövek, gyöngyök és ezüstdíszek ékesítik.

Az 1625-ben elhunyt királyné kisebb koronája ugyancsak aranyból készült. A királyi párt a koronákkal együtt temették el, azokat később vették ki és helyezték vitrinbe.

A kincsek eltűnésének idején szemtanúk két férfit láttak elmenekülni motorcsónakkal a templom melletti kiterjedt tórendszeren. A hatóságok vízi és légi hajtóvadászatot indítottak a tolvajok után, de mindeddig eredménytelenül.

A hatóságok hangsúlyozzák, hogy

az ellopott kincsek felbecsülhetetlen értékűek, a nemzeti kincs részei, és ismertségük miatt eladhatatlanok.

2013-ban a III. János király temetési szertartásán használt koronát és jogart lopták el Västerasból, ezeket később egy füles nyomán megtalálták szemeteszsákokban egy autópálya mellett.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Megtorlást tervez Izrael hadserege, Amerika tagadja az offenzíváról szóló hírt - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Megtorlást tervez Izrael hadserege, Amerika tagadja az offenzíváról szóló hírt - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×