eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ál vízóra-leolvasók fosztogatnak Óbudán

Felhívást adott ki a Fővárosi Vízművek, arra figyelmeztet, hogy a társaság a III. kerületben jelenleg nem olvas le lakás-mellékvízmőket.

Több bejelentés érkezett a Fővárosi Vízművekhez arról, hogy a III. kerületben magukat vízóra-leolvasónak kiadó csalók fosztottak ki főként idős embereket.

A cég felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy minden munkatársuk arcképpel és sorszámmal ellátott igazolvánnyal rendelkezik, azt felmutatva tudja igazolni, hogy valóban a Fővárosi Vízművek képviseletében jár el.

A vízművek azt kéri a fogyasztóktól, hogy ha bárki bizonytalan, hogy valóban a vízművek alkalmazottja kerest fel, vagy felmerül a gyanú, hogy csalóval áll szemben, ne engedje be a lakásba, hívja a Vízvonalat a 06 1 247 7777-es vagy a rendőrséget a 107-es telefonszámon!

A Fővárosi Vízművek munkatársai előzetes ütemterv szerint, évente egy alkalommal olvassák le a lakás-mellékvízmérőket. Ennek ütemezéséről a www.vizmuvek.hu oldalon ad tájékoztatást. Ugyanakkor az ivóvíz-szolgáltatási számla hátoldalán is meggyőződhetnek a fogyaysztók arról, hogy az adott lakásban milyen időszakban várható a leolvasás, amelyről értesítést is hagynak a társasházakban.

A vízművek képviselői más esetben nem lépnek be a lakásokba, és az is kizárólag csak rendkívüli helyzetben - például vízhiány esetén - fordulhat elő, hogy becsöngetnek az ingatlanokba - írja közleményében a Fővárosi Vízművek.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×